بوابة الدولة
السبت 11 أبريل 2026 05:15 مـ 23 شوال 1447 هـ
رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرصالح شلبي
مستشار التحريرمحمود نفادي
بوابة الدولة الاخبارية
تشكيل بيراميدز المتوقع لمواجهة المصري البورسعيدي أيمن الرمادي يصحح الأخطاء فى البنك الأهلي استعداداً لمواجهة المقاولون زلاكة ومصطفى فتحى وزيكو فى هجوم بيراميدز أمام المصرى الأهلى يستعجل لجنة الانضباط لإصدار قرار فى شكوى النادي ضد الحكم محمود وفا الأهلي يعلن نجاح جراحة غضروف الركبة لـ بلال عطية الأهلي يطالب رابطة الأندية ولجنة التظلمات بإلغاء العقوبات على لاعبيه وزير الطيران المدني يهنئ قداسة البابا تواضروس الثاني بعيد القيامة المجيد ويشهد احتفالية الكنيسة الإنجيلية خلود بسيوني مديراً لمكتب وزير الصناعة حسن حسانين رجل الأعمال يهنئ قداسة البابا تواضروس الثاني والإخوة المسيحيين بعيدالقيامة المجيد صحة الشرقية تهنئ مكتب الحي 15 بالعاشر لفوزه بجائزة التميز الحكومي طشقند تستضيف المنتدى الدولي للاستثمار يونيو 2026 النائب محمد عبد الحفيظ: توجيهات الرئيس السيسي بشأن الأمن الغذائي خارطة طريق لحماية المواطن وتشجيع الاستثمار

السيسي: يومين وهنقابل ربنا والفلوس بتاعة التأمينات والمعاشات لازم تدفع

قال الرئيس عبدالفتاح السيسي، إنه يتحمل مسؤولية المواطنين أمام الله عز وجل مثلما يحاسب رب الأسرة عن رعيته، مضيفا: «ربنا خلاني مسؤول عن البلد زي رب الأسرة ما هو مسؤول عن الأسرة، رب الأسرة مسؤول قدام الله عن الناس، وكل ما يعملهم هيبقى ليه أجر.. هما يومين هنقعدهم على وش الدنيا وكل واحد هيقابل ربنا، وأنا زيي باقي البشر هقابله وأتمنى يكون اللقاء طيب».

وتحدث السيسي عن قضية التأمين والمعاشات: «إحنا شركاء مع بعض.. وبحطكم في الصورة».

وأضاف السيسي، في كلمة خلال افتتاح مشروعات جديدة للمناطق غير الآمنة بمحافظة الجيزة: «رب الأسرة يحسب الموارد، والأموال، وأنا بتكلم معكم لأننا شركاء مع بعض، وبيت واحد وبحطكم في الصورة، وعايزين نشوف مع بعض كويس، مش أنا بس اللي شايف، وأنا هقول على قضايا كانت موجودة مكنتوش تسمعوا عنها، مثل قضية التأمين والمعاشات، وكان اللي بيحصل إن الناس تطالب بحقها والفلوس اللي أخدتها البلد.. صحيح.. إجراء اتعمل سواء صح أو غلط.. ولكن المعاشات دي لازم تدفع».

وتابع: «كل الدنيا بتعمل المعاش بناء على إن المواطن بيشتغل مدة زمنية، يستقطع من الأجر جزء يدخل في صناديق استثمار يدر عوائدًا، ولما تخرج معاش تاخد مستحاقتك كل شهر، والكلام ده كان معمول في مصر بناء على المرتب الأساسي وكتير من أصحاب المهن بيحطوا جزء ضئيل من المستحقات دي، لأن اللي بيشتغل وبيقبض بيهمه إنه ياخد أكبر حجم من الأموال في إيده، ولكنه بعد 20 أو 30 سنة يجد مستحقات المعاش قليلة».

وأوضح: «القضية دي كانت موجودة في مصر بدراسات جيدة، ولكن في النهاية الرقم اللي هيتاخد لا يعيش الناس، والنقطة الثانية أن هذه الدراسات أجريت على أعمار قصيرة، ونتيجة التطور في الصحة ارتفع متوسط الأعمال، وهذا مكانش معمول في الدراسات الاكتوارية، لأنه يضع في حسابه أن يديك معاش 20 سنة، وأكتر من كدة مفيش، ولكن الدولة وجدت إن المبلغ المستحق للمعاشات 180 مليار جنيه سنويا، تدفعه من ميزانية الدولة لـ9 ملايين مستحقين للمعاشات، نتيجة إن الموضوع أُهدر.. لكن لما لقينا المشكلة بالحجم الكبير ده تصدينا لها، ونخلص الموضوع ده لغاية 2052».

وأكد: «المطلوب دلوقتي إننا لما نعمل دراستنا، ننتبه لهذا الأمر، ومنكررهاش».

موضوعات متعلقة

أسعار العملات

متوسط أسعار السوق بالجنيه المصرى09 أبريل 2026

العملة شراء بيع
دولار أمريكى 53.0826 53.1826
يورو 62.0004 62.1226
جنيه إسترلينى 71.1890 71.3391
فرنك سويسرى 67.1082 67.2516
100 ين يابانى 33.3706 33.4355
ريال سعودى 14.1448 14.1729
دينار كويتى 173.1612 173.5440
درهم اماراتى 14.4505 14.4837
اليوان الصينى 7.7645 7.7800