بوابة الدولة
السبت 1 أغسطس 2026 08:47 مـ 16 صفر 1448 هـ
رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرصالح شلبي
مستشار التحريرمحمود نفادي
بوابة الدولة الاخبارية
«الصحة» تنفي إغلاق وحدات صحية بالمنيا تزامنًا مع التشغيل التجريبي للتأمين الصحي الشامل| صور العثور على جثمان شاب أمام مسجد بقرية منشأة عبد الله فى الفيوم «100 يوم صحة» تنطلق بالقاهرة للكشف المبكر عن الأمراض وعلاجها مجانًا انطلاق فعاليات «100 يوم صحة» للعام الرابع على التوالي في البحر الأحمر| صور تراجع جديد في سعر الذهب اليوم السبت.. تحديث لحظي لجميع الأعيرة بدء تشغيل موقف الكيت كات الحضارى لخدمة أهالى إمبابة والعجوزة والمنيرة وزير الري يتلقى تقريرًا فنيًا لمعاينة أضرار خزان ”جبل الأولياء” بالسودان «الصحة» تنفي إغلاق وحدات صحية بالمنيا.. وتؤكد: 390 منشأة تعمل بكامل طاقتها تذاكر مباراة زيدان الأولى مع فرنسا أمام إيطاليا تنفد في أقل من 24 ساعة قيادية بحزب الغد: الموقف المصري من القضية الفلسطينية نموذج فريد للالتزام التاريخي والمسؤولية القومية الحاكمة بدء المقابلات الشخصية للطلاب الوافدين المرشحين لمنح «الأعلى للشئون الإسلامية» سلامة داود: الدعاء بهذه الصيغ يعبر عن شدة يقين الداعي وحرصه على تحقق الإجابة

السيسي: يومين وهنقابل ربنا والفلوس بتاعة التأمينات والمعاشات لازم تدفع

قال الرئيس عبدالفتاح السيسي، إنه يتحمل مسؤولية المواطنين أمام الله عز وجل مثلما يحاسب رب الأسرة عن رعيته، مضيفا: «ربنا خلاني مسؤول عن البلد زي رب الأسرة ما هو مسؤول عن الأسرة، رب الأسرة مسؤول قدام الله عن الناس، وكل ما يعملهم هيبقى ليه أجر.. هما يومين هنقعدهم على وش الدنيا وكل واحد هيقابل ربنا، وأنا زيي باقي البشر هقابله وأتمنى يكون اللقاء طيب».

وتحدث السيسي عن قضية التأمين والمعاشات: «إحنا شركاء مع بعض.. وبحطكم في الصورة».

وأضاف السيسي، في كلمة خلال افتتاح مشروعات جديدة للمناطق غير الآمنة بمحافظة الجيزة: «رب الأسرة يحسب الموارد، والأموال، وأنا بتكلم معكم لأننا شركاء مع بعض، وبيت واحد وبحطكم في الصورة، وعايزين نشوف مع بعض كويس، مش أنا بس اللي شايف، وأنا هقول على قضايا كانت موجودة مكنتوش تسمعوا عنها، مثل قضية التأمين والمعاشات، وكان اللي بيحصل إن الناس تطالب بحقها والفلوس اللي أخدتها البلد.. صحيح.. إجراء اتعمل سواء صح أو غلط.. ولكن المعاشات دي لازم تدفع».

وتابع: «كل الدنيا بتعمل المعاش بناء على إن المواطن بيشتغل مدة زمنية، يستقطع من الأجر جزء يدخل في صناديق استثمار يدر عوائدًا، ولما تخرج معاش تاخد مستحاقتك كل شهر، والكلام ده كان معمول في مصر بناء على المرتب الأساسي وكتير من أصحاب المهن بيحطوا جزء ضئيل من المستحقات دي، لأن اللي بيشتغل وبيقبض بيهمه إنه ياخد أكبر حجم من الأموال في إيده، ولكنه بعد 20 أو 30 سنة يجد مستحقات المعاش قليلة».

وأوضح: «القضية دي كانت موجودة في مصر بدراسات جيدة، ولكن في النهاية الرقم اللي هيتاخد لا يعيش الناس، والنقطة الثانية أن هذه الدراسات أجريت على أعمار قصيرة، ونتيجة التطور في الصحة ارتفع متوسط الأعمال، وهذا مكانش معمول في الدراسات الاكتوارية، لأنه يضع في حسابه أن يديك معاش 20 سنة، وأكتر من كدة مفيش، ولكن الدولة وجدت إن المبلغ المستحق للمعاشات 180 مليار جنيه سنويا، تدفعه من ميزانية الدولة لـ9 ملايين مستحقين للمعاشات، نتيجة إن الموضوع أُهدر.. لكن لما لقينا المشكلة بالحجم الكبير ده تصدينا لها، ونخلص الموضوع ده لغاية 2052».

وأكد: «المطلوب دلوقتي إننا لما نعمل دراستنا، ننتبه لهذا الأمر، ومنكررهاش».

موضوعات متعلقة