بوابة الدولة
الأحد 12 أبريل 2026 03:44 مـ 24 شوال 1447 هـ
رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرصالح شلبي
مستشار التحريرمحمود نفادي
بوابة الدولة الاخبارية
لجنة تُجَّار الأسماك بغرفة القاهرة تكشف زيادة في المعروض واستقرار السوق مع حلول موسم شم النسيم وزارة الصحة توجه نصائح طبية ووقائية لتجنب أخطار التسمم الناتج عن تناول الأسماك المملحة السبت 18 أبريل.. مناقشة كتاب ”المفقود من تاريخ السينما” موعد مباراة الزمالك وبيراميدز في الدوري وترتيب الفريقين ندوة تثقيفية تحت عنوان”الهوية الوطنية” بمكتبة مصر العامه فرع كفر الدوار الدكتور شريف فاروق وزير التموين والتجارة الداخلية يهنئ قداسة البابا تواضروس الثاني بعيد القيامة المجيد «آي صاغة» : الذهب يتحرك بصعود حذر في مصر.. وعيار 21 يربح 45 جنيها وسط توازن دقيق بين التضخم والهدنة محافظ الشرقية يزور مطرانية فاقوس لتهنئة الأخوة المسيحيين بعيد القيامه المجيد الذكاء الاصطناعي التوليدي للصحفيين كمساعد لا كبديل في دورة تدريبية الأعلى للإعلام: إلزام الوسائل الإعلامية بعدم نشر أي مقاطع مصورة أو التصريح بالاسم في أخبار تتعلق بواقعة إلقاء سيدة لنفسها سكرتير بني سويف يتابع أونلاين من مركز السيطرة تفعيل قرار غلق المحال والمنشآت التجارية رئيس جامعة القاهرة يزور قداسة البابا تواضروس لتهنئتة بعيد القيامة المجيد

باسم يوسف يكشف لـ كلمة أخيرة سبب ظهوره بالقنوات المصرية: علاقتى قوية بأستاذ طارق نور

باسم يوسف
باسم يوسف

علق الإعلامي باسم يوسف، في أول ظهور له ببرنامج "كلمة أخيرة" الذي يذاع على قناة "ON"، على سبب عودته للظهور مرة أخرى في الإعلام المصري.

وقال خلال لقائه مع الإعلامي أحمد سالم:"الموضوع ده له دعوة بعلاقة شخصية بيني وبين الأستاذ طارق نور، واللي الناس متعرفهوش إن احنا الاتنين في علاقة صداقة طويلة جدا، وحتى لما سيبنا مصر كان دايما بيودني ويسأل عليا".

وتابع باسم يوسف: "في حاجة حصلت مكنتش متوقعها آخر سنتين، أنا لاقيت أهلي من مصر، بيقولوا لي الحق الفيديوهات اللي بتظهر فيها مع بيرس مرجان وغيره، بتنزل هنا في التلفزيون المصري، ولما سألت بتنزل فين قالوا بتنزل في القاهرة والناس، وكنت مستغرب، وكان أستاذ طارق دايما بيهنيني".

وقال: "في مرة كنت بصور برنامج عرب جود تالنت، وكلمني وقالي أنا جايلك، وجالي الرياض، وقعدنا، وكريم ابنه صديق عزيز، وقعدنا أن والفريق بتاعي، وقالي بص يا باسم، الكلام اللي بتقوله ده، لازم تقوله في التلفزيون المصري، أنا قولت انا بقالي فترة مش بطلع، ومعرفش توقعات الناس، وقالي تعالى وقول نفس الكلام والموضوعات اللي بتتكلم عنها هنا".

وتابع: "قولت لأستاذ طارق نور، أنا معتقدش ان الناس عاوزاني أرجع مصر عشان أكرر نفس كلامي اللي بقوله عن فلسطين، الناس فاهمة فلسطين أكتر مني، فقالي ليه متعملش الموضوع ده من خلال تجربة شخصية، احكي من ورا الكواليس".

وأوضح: "بصراحة كنت متردد أوي، ودلوقتي، أكيد في ناس وصلت للجزء ده من البرنامج وأحبطت، بس أنا بشوف اننا نعمل اللي علينا، وتطلع تتكلم يمكن كلامك يفيد حد أو يفرق مع حد، والحلقة دي متعلقة بالخلفية بتاعت شخصيتي أنا".

وكشف الإعلامي باسم يوسف عن قوة علاقته بالإعلامي بيرس مورجان وأسباب عدم ظهوره مؤخرا معه، متابعًا: "7 أكتوبر حصلت، يوم 10 أكتوبر كلموني، وهنا قولتلهم أنا مش هقدر أطلع، وفضلوا يسألوني مرتين وأنا أقول مش هطلع".

وتابع: "أنا قلت لا .. لأن البروباجاندا اللي شوفناها في أمريكا، غير اللي انتم شوفتوها خالص، الناس كانت بتتكلم عن ذبح أطفال صغيرة، واغتصاب جماعي، وحرق جثث".

وواصل حديثه: "البروباجاندا كانت مرعبة لدرجة إني مكنتش عارف أخرج من بيتي، لدرجة ان في ناس أصحابي كلموني وشتموني، وقالوا لي انتم إرهابيين ووحوش".

وتابع: "أول مرة طلعت مع بيرس مورجان، كان يوم 18 أكتوبر، والـ 11 يوم من بعد 7 أكتوبر، أنا كنت مستخبي في البيت مش عاوز أطلع، لأن حجم الدعايا كان فوق الخيال، وفي الوقت ده الناس قالت انت جبان مبتطلعش ليه".

وقال: "يوم 18 أكتوبر قررت أطلع، والإيجنت بتاعتي كلمني قالي انت بتنهي مستقبلك بالموضوع ده".

وأوضح: "أنا حاسس إني من بعد 7 أكتوبر، اتعلمت حاجات كتير جديدة عن القضية الفلسطينية، وقبلها كنت فاكر اني اعرف حاجات عن فلسطين، لكن اكتشفت اني كنت جاهل، من الحاجات اللي اتعلمتها، انك ممكن تبقى معاك الحق والمعلومات، لكن يغلبوك بالمجادلة وازاي تقع في كماين".

وقال: "اتعلمت ان الناس اللي بتدخل مناقشات اون لاين، بيبقوا معاهم حق ومتحمسين، لكن بيعطلوا في مطلبات، ويمكن الي عاوز أحققه بالحوارات دي، أني أقول اللي التجربة الشخصية والكواليس عشان الناس تسمعه، وانت لما بتدخل نقاش على الانترنت انت بتدخل مع ناس مدربة جدا، وبيعرفوا يوقعوك".

أسعار العملات

متوسط أسعار السوق بالجنيه المصرى09 أبريل 2026

العملة شراء بيع
دولار أمريكى 53.0826 53.1826
يورو 62.0004 62.1226
جنيه إسترلينى 71.1890 71.3391
فرنك سويسرى 67.1082 67.2516
100 ين يابانى 33.3706 33.4355
ريال سعودى 14.1448 14.1729
دينار كويتى 173.1612 173.5440
درهم اماراتى 14.4505 14.4837
اليوان الصينى 7.7645 7.7800