بوابة الدولة
الإثنين 22 ديسمبر 2025 09:40 مـ 2 رجب 1447 هـ
رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرصالح شلبي
مستشار التحريرمحمود نفادي
بوابة الدولة الاخبارية
رئيس الوزراء يلتقى الملحقين العسكريين المرشحين للعمل بالخارج محافظ الشرقية يفتتح وحدات قسطرة القلب والعناية والأورام بتكلفة31مليون جنيه بفاقوس رئيس الوزراء: معدل البطالة 2013 وصل لـ 13.5% ويبلغ الآن 6.2% تأجيل التأشيرات.. إغلاق السفارة الأمريكية بالقاهرة بمناسبة عيد الميلاد رئيس الوزراء: الدولة تمكنت فى 10 سنوات تحقيق إنجازات بفضل إصلاحات الرئيس السيسى ضبط 16 طن دواجن غير صالحة للاستهلاك الآدمي بالقليوبية 6 منها مخالفة، بيئة الشرقية تفتش على 7 منشآت صناعية وغذائية تدرج الأسئلة من الأسهل إلى الأصعب.. مواصفة امتحان العلوم للابتدائية نقابتا البترول في مصر واليمن تبحثان شراكة استراتيجية لدعم حقوق العمال الرعاية الصحية: إنقاذ حياة يوسف المعروف بـ”ضحية الطعن دفاعا عن شقيقته” بمستشفى الزهور ببورسعيد رئيس الصرف الصحي بالقاهرة: تشغيل تجريبي لتوسعات محطة المقطم ومشروعات جديدة وزير الصحة: الاستفادة من الحوافز الاستثمارية لدعم صناعة الدواء

الكاتبة اللصحفية الهام حداد تكتب : فضيحة بسوهاج والسبب صورة !!!

الكاتبة الصحفية الهام حداد
الكاتبة الصحفية الهام حداد

مشهد الشجار بين كبار مسؤولي محافظة سوهاج ما كانش محتاج تعليق، الراجل شتم، والتاني رد، والناس اتفرجت، كأننا في حارة مش في ديوان عام، لكن الحقيقة؟ المشهد ده مش استثناء، ده القاعدة، والباقي تفاصيل.

الكويس في الموضوع؟ إنهم شتموا بعض بصراحة، وده نادر، لأن طول عمرهم بيشتمونا إحنا وبيبتسموا، دلوقتي بدأوا ياخدوا بعض على قد عقولهم، وده تطور يُحسب لهم.

يا سادة، اللي حصل مش "سقطة إدارية"، ولا "تصرف فردي". ده انعكاس صريح لنموذج إداري بايظ، بيركّب الموظف بالمقاس، ويفصّله على مقاس "ابن العمدة" و"صاحب النائب" و"نسايب الكبير"، الكفاءة راحت تتفسّح، والضمير في غيبوبة منذ التسعينات.

الناس اللي المفروض تدير محافظة، وتخدم ملايين، دخلوا في وصلة ردح لا تليق حتى ببرنامج توك شو آخر الليل، لأن ببساطة، هم مش جايين يشتغلوا، دول جايين يورّثوا النفوذ، ويتخانقوا على فتات السلطة، وعلى صينية المانجا اللي جابها المقاول للمكتب، تصورا الخناقة اللى شوفناها على الملأعشان مين اللى يطلع فى كادر الصورة مع المحافظ

لكن يبدو إن الفضيحة كانت أكبر من قدرة الحكومة على التجاهل، وبعد حالة من الصمت المريب، قررت وزيرة التنمية المحلية إقالة السكرتير العام بعد انتهاء التحقيقات، التحقيقات اللي كشفت إن أصل الخناقة كان سباق محموم على إيه؟ صورة مع المحافظ بعد افتتاح مسجد!

أيوه يا سادة مش خلاف على مشروع ؟!!!، ولا جدل حول خطة تطوير، ولا حتى نقاش على موازنة، لأ، خناقة على صورة! لقطة يتصور فيها المسؤول جنب "سيادة المحافظ"، يمكن تترفع على الفيسبوك، وتتاخد ككارت تعيين في الوزارة، أو تترجم مستقبلاً إلى "منصب أكبر".

الشتيمة إذًا كانت خلاف على الكادر المناسب للصورة، مش للمواطن، مش للصالح العام، للصورة، للاسف صورة بتلخص واقع إداري مهترئ، بيدور على "اللقطة"، وينسى "الخدمة".

فشكرًا للوزيرة إنها أخدت قرار الإقالة، لكن يا ترى، متى يبدأ تطهير شامل لمسرح العبث ده؟ متى ننتقل من رد الفعل إلى الفعل؟ من إقالة بعد فضيحة، إلى اختيار يمنع الفضيحة من الأساس؟

لأن لو كل مسؤول هيضرب زميله علشان يقف جنب المحافظ في الصورة، فإحنا ما بقيناش دولة، إحنا بقينا استوديو تصوير كبير، والبطل مش الكفاءة، البطل هو اللي بيعرف يزاحم، حتى لو بالشتيمة!

من أيام محمد علي وإحنا بنستورد نظم إدارية بدون كتالوج، كل حقبة تطلع علينا بنموذج جديد، أسوأ من اللي قبله،عبد الناصر حب ينظّم الدنيا، فخلق بيروقراطية ضخمة بتعطلك وتطلع روحك وانت بتجدد رخصة عربية، مبارك قال نخصخص، فباعوا الإدارة معاها، واشترى الفاسدون كل الكراسي، والسيسي بيكافح، لكن التراث التقيل ده محتاج جرافة مش إصلاح.

يا حضرات، الإدارة المحلية بقت ساحة صراع، مش أداة تنمية، الوظيفة بقت غنيمة، مش مسؤولية، والمواطن مجرد رقم في بيان الإنجاز، أو صورة في تقرير فني معمول على عجل قبل زيارة الوزير.

وإحنا مش زعلانين إنهم شتموا بعض، لأ خالص، إحنا زعلانين إن ده المشهد اللي بيلخص حالنا، مسؤولين بيشتموا، وشعب بيستحمل، وبلد بتحاول تكمل رغم إن الكراسي محجوزة لـ"العيلة".

عايزين بلدنا ترجع؟ ابتدوا من هنا: حاسبوا اللي شتم، واللي سكت، واللي جابهم من الأساس. وبعدين؟ افتكروا إن الشارع مش ناقص مسلسلات، عندنا منها كتير، بس الفرق إن بتوع سوهاج بيمثلوا على الحقيقة.

إحنا محتاجين ما هو أبعد من إقالة، محتاجين تصفية شاملة لعقلية الموظف اللي بيعتبر الصورة أهم من المواطن، واللقطة أهم من الإنجاز، والمشهد أهم من الشغل، وإلا- فاستعدوا لمرحلة جديدة من الإدارة، اسمها: "حط الكاميرا… وتعال اتخانق!"

موضوعات متعلقة

أسعار العملات

متوسط أسعار السوق بالجنيه المصرى22 ديسمبر 2025

العملة شراء بيع
دولار أمريكى 47.4189 47.5189
يورو 55.6650 55.7871
جنيه إسترلينى 63.6978 63.8511
فرنك سويسرى 59.7666 59.9002
100 ين يابانى 30.1244 30.1899
ريال سعودى 12.6433 12.6707
دينار كويتى 154.1776 154.5530
درهم اماراتى 12.9098 12.9391
اليوان الصينى 6.7386 6.7529

أسعار الذهب

متوسط سعر الذهب اليوم بالصاغة بالجنيه المصري
الوحدة والعيار سعر البيع سعر الشراء بالدولار الأمريكي
سعر ذهب 24 6730 جنيه 6710 جنيه $142.68
سعر ذهب 22 6170 جنيه 6150 جنيه $130.79
سعر ذهب 21 5890 جنيه 5870 جنيه $124.84
سعر ذهب 18 5050 جنيه 5030 جنيه $107.01
سعر ذهب 14 3925 جنيه 3915 جنيه $83.23
سعر ذهب 12 3365 جنيه 3355 جنيه $71.34
سعر الأونصة 209370 جنيه 208660 جنيه $4437.74
الجنيه الذهب 47120 جنيه 46960 جنيه $998.74
الأونصة بالدولار 4437.74 دولار
سعر الذهب بمحلات الصاغة تختلف بين منطقة وأخرى