بوابة الدولة
الخميس 2 أبريل 2026 07:25 مـ 14 شوال 1447 هـ
رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرصالح شلبي
مستشار التحريرمحمود نفادي
بوابة الدولة الاخبارية
وزير البترول: خفض مستحقات الشركاء من 6.1 فى 2024 لـ1.3 مليار دولار حاليا رئيس الوزراء يلتقى السفير علاء يوسف رئيس الهيئة العامة للاستعلامات رئيس الوزراء يلتقى وزير البترول لاستعراض عددٍ من ملفات عمل الوزارة أمن المنافذ يضبط 3 آلاف مخالفة وينفذ 233 حكماً خلال 24 ساعة ”باستيت كميديا” مستشارًا سياسيًا وإعلاميًا لحزب ”الوفد”.. وتوقيع اتفاق تعاون بين د.السيد البدوي وقصواء الخلالي لجنة السياسية النقدية تقرر الإبقاء علي أسعار العائد الأساسية دون تغيير محافظ الدقهلية يتابع من مركز سيطرة الشبكة الوطنية حالة الطقس محافظ الدقهلية يشهد توقيع عقد توصيل وصلة الكهرباء الرئيسية لمنطقة ابن زيد محافظ الدقهلية يبحث مع رئيس شركة كهرباء شمال الدلتا معوقات عدد من المشروعات الجارية جامعة أسيوط الأولى على مستوى الجامعات المصرية في الأنشطة الطلابية تحذير عاجل من الأرصاد.. رؤية شبه منعدمة وأمطار تضرب هذه المناطق وفد حركة حماس يصل مصر لمتابعة تنفيذ وقف إطلاق النار فى غزة

باسم يوسف لـ كلمة أخيرة: الاحتلال روّج أكاذيبه فى الغرب حول 7 أكتوبر

باسم يوسف
باسم يوسف

علّق الإعلامي باسم يوسف على لقائه الشهير مع الإعلامي الأمريكي بيرس مورجان والنجاح الذي حققه هذا اللقاء، والحملة الإعلامية التي شنها الاحتلال في الغرب لمواجهة القضية الفلسطينية.

وقال باسم يوسف خلال فقرته ببرنامج كلمة أخيرة الذي يذاع على قناة on: فاكر أيام غزو العراق، كانوا مسميين حرب العراق باسم الصدمة والرعب، هما بيتبعوا نفس الأسلوب في الإعلام برضه، بيكذبوا كذبة مروعة تفزع الناس لأن ده اللي بيفضل في مخهم، ويركز على رسالة واحدة موحدة بسيطة وميسمحش بالنقاش يروح في حتى تانية، وكبر في المظلومية، وحسس الناس بالذنب لو حاولوا يسألوا عن التفاصيل.

وتابع: وعقبال بقى ما الكدبة بتتكشف يكون فات الأوان، والوضع اتغير على الأرض، وبقوا في موقف تفاوضي أفضل، ويفضل يرميلك تصريحات وتنديدات واعترافات ومكاسب وهمية، وكل ده عشان يكسبوا به وقت، ويبرروا قتلك، وكام مرة سمعنا تصريح بينيمونا من أوروبا، وأنهم وقفوا إمدادات السلاح، واحنا نهيص ونقول الله والنبي ده في كام رجل أبيض رمالنا كلام حلو، وفي الواقع مفيش حاجة بتتغير.

وقال باسم يوسف: فاكر حرب رواندا، أسوأ حرب أفريقية، وطبعا لو في ناس مصريين يكونوا متابعين وعارفين، لكن المواطن المصري العادي، هيقولك دي مشكلة بسيطة في بلد لنلاعبها كورة.

وتابع: على حسب أنت بتاخد معلوماتك منين، والناس متخيلة إننا بنبص على الأحداث من نفس الشاشة، وكأن في شاشة كبيرة كدة، والكل بيبص فيها على الحدث، لكن في شاشات كتير وعدسات كتير وزوايا كتير، وكل واحد بيخلق الحقيقة بتاعته من خلال الشاشة دي، يغرق الشاشة بقصته.

وأوضح باسم يوسف: في 7 أكتوبر هما أخدوا الطلعة الأولانية، انتشرت كل القصص البشعة اللي كانوا بيروجوها في الإعلام، واللي لغاية دلوقتي لسة مأثرة على الناس، والناس مصدقين أن في اغتصاب وأطفال اتدبحت، وإن إسرائيل عندها حق تدافع عن نفسها، لأن الأثر النفسي بالحاجات دي بيفضل للأبد.

وقال: لدرجة إن ترامب لما اتسأل من كام أسبوع عن الإبادة اللي بتحصل في غزة، وقال أنا شوفت صور لأطفال إسرائيليين مقطوعي الرأس في 7 أكتوبر.

وأضاف: الموضوع ده كان بيحصل قبل 7 أكتوبر في التاريخ الأمريكي وتم استخدامه كذا مرة لشيطنة ناس بعينهم، فتخلق موجة من الغضب، وتدي مبرر تجاههم للقضاء عليهم، وحصل مدابح لمجتمعات السود هناك وتم حرق مدنهم عشان الموضوع بدأ بإشاعة أن أسود اغتصب واحدة بيضة.

أسعار العملات

متوسط أسعار السوق بالجنيه المصرى02 أبريل 2026

العملة شراء بيع
دولار أمريكى 54.3014 54.4014
يورو 62.5878 62.7139
جنيه إسترلينى 71.7376 71.8914
فرنك سويسرى 67.9277 68.0783
100 ين يابانى 34.0192 34.0904
ريال سعودى 14.4649 14.4935
دينار كويتى 176.9351 177.3187
درهم اماراتى 14.7823 14.8156
اليوان الصينى 7.8733 7.8888